5 beste gratis SEO tools van 2023

In mijn vorige blog schreef ik over de 5 beste gratis SEO tools voor zoekwoordonderzoek, maar bij zoekmachineoptimalisatie komt natuurlijk meer kijken dan alleen zoekwoordonderzoek. In dit artikel benoem ik daarom de 5 beste gratis SEO tools van 2023 die je voor andere doeleinden dan zoekwoordonderzoek gebruikt!

De 5 beste gratis SEO tools van 2023

5 beste gratis SEO tools van 2023: Ahrefs Backlink Checker

Ahrefs Backlink Checker

Ahrefs is een zogeheten one-stop-shop als je gratis SEO tools zoekt. Zoals je in mijn vorige blog kon lezen, kun je namelijk ook programma’s van dit platform gebruiken voor zoekwoordonderzoek. Daarnaast raad ik ook zeker de Ahrefs Backlink Checker aan. Met deze free SEO tool controleer je gemakkelijk wat de top 100 backlinks zijn die verwijzen naar een webpagina. De Ahrefs Backlink Checker is dan ook een goede optie als je met linkbuilding aan de slag wilt. Gebruik dit programma vooral om de links van je concurrenten na te streven. 

 

5 beste free SEO tools van 2023: GTmetrix

GTmetrix

Wist je dat de snelheid van je webpagina’s al sinds 201 een rangschikkingsfactor van Google is? Het is daarom belangrijk om je site zo snel mogelijk te maken. Een langzame pagina kan immers een negatieve impact hebben op de score van je website. Gebruik dan ook GTmetrix om de paginasnelheid te checken. Je ziet zo direct hoe je site presteert. Deze gratis SEO tool laat obvendien zien welke problemen een rol spelen op de prestaties en hoe je ze oplost. 

 

5 beste gratis SEO tools van 2023: BrightLocal Local SERP Checker

BrightLocal Local SERP Checker

Gebruik je lokale SEO? Je wilt dan de ranking van je website lokaal checken. Gebruik hiervoor de BrightLocal Local SERP Checker. Met deze gratis SEO tool kun je de Google resultaten vanuit alle locaties voor elk zoekwoord controleren. Je kunt dit doen op basis van het land, maar ook op basis van de stad of postcode. Het is zelfs mogelijk om een specifieke taal te selecteren. Met de BrightLocal Local SEO Checker weet je dus precies of je site op de eerste plek staat in de zoekmachinepagina’s. 

 

5 beste free SEO tools van 2023: Rank Math

Rank Math

Heb je net als ik je website gemaakt met WordPress? Er zijn dan diverse gratis SEO WordPress plugins die erg handig zijn, waaronder Rank Math. Je kunt hiermee bijvoorbeeld gemakkelijk titeltags, metabeschrijvingen en metatags toevoegen aan webpagina’s. Rank Math maakt het omleiden van URL’s, het bijhouden van de posities van je SEO zoekwoorden en het vinden en repareren van dode links bovendien een stuk makkelijker. Voeg Rank Math dus als plugin toe aan je WordPress-website!

 

5 beste gratis SEO tools van 2023: Robots.txt Generator

Robots.txt Generator

Je website heeft een robots.txt-bestand nodig. Dit laat namelijk aan de zoekmachines weten waar ze wel en niet naar je website kunnen gaan. Een robots.txt-bestand toont dan ook alle content die je wilt vergrendelen voor bijvoorbeeld Google. Heb je dit bestand nog niet op je site geplaatst? Gebruik dan de Robots.txt Generator. De laatste van de 5 beste gratis SEO tools maakt het namelijk makkelijk om een robots.txt-bestand snel en eenvoudig te creĆ«ren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *