Het belang van SEO copywriting voor bedrijven

Elk bedrijf met een website wil het liefst op plekje 1 in de zoekmachine van Google staan voor alle relevante trefwoorden. Je bereikt de koppositie echter nooit als je geen gebruik maakt van SEO copywriting. SEO, de afkorting van Search Engine Optimization, wordt in het Nederlands ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. Als je aan de hand hiervan teksten gaat schrijven, gebruik je in principe de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Ook de relevantie en autoriteit van de content is hierbij belangrijk. Ik als SEO copywriter help je hierbij, al wil ik graag eerst wat meer vertellen over het belang van SEO copywriting.

Belang SEO copywriting

 

Wat is het belang van SEO copywriting?

1. Meer backlinks

SEO copywriting helpt onder meer door meer natuurlijke backlinks te creëren voor je bedrijf. Dit komt doordat de content op je website geoptimaliseerd wordt door de tekstschrijver. Dit resulteert normaal gesproken in meer lezers die vervolgens je content delen omdat ze de informatie nuttig, interessant of leuk vinden. Je creëert met SEO copywriting dus op deze manier meer natuurlijke backlinks! Misschien lijkt dit een beetje te mooi om waar te zijn, maar toch blijkt dit fenomeen echt te werken. Een onderzoek van Ahrefs laat namelijk zien dat de nummer één van de zoekresultaten maandelijks tussen de 5 en 14,5 procent backlinks krijgt! Met andere woorden, je krijgt door SEO copywriting meer backlinks zonder hier iets actiefs voor te doen. 

2. Meer verkeer

SEO copywriting resulteert echter niet alleen in meer backlinks. Door in zee te gaan met een SEO tekstschrijver als ondergetekende krijg je namelijk ook meer verkeer op je website. Dit komt doordat je site strategisch gestructureerde en goed geschreven content bevat. Je ranking in Google verbetert hierdoor, wat automatisch leidt tot meer bezoekers. Dit resulteert dus ook weer in meer backlinks, wat ik net al heb genoemd. Meer verkeer op je website biedt nog meer voordelen. Je omzet stijgt hierdoor namelijk zeer waarschijnlijk, aangezien de kans groot is dat een deel van de bezoekers daadwerkelijk je producten en/of diensten koopt. 

3. Lagere bouncepercentage

Je bezoekers verlaten je website snel als de pagina’s vol staan met verouderde en/of irrelevante content. Je bouncepercentage wordt hierdoor steeds hoger, wat vaak nadelig is voor je ranking in de zoekmachines. Google zegt zelf dat het bedrijf de bouncepercentage niet meeneemt in het algoritme, maar uit onderzoek van Neil Patel blijkt dat de bounce rate nog steeds een rol speelt in de zoekmachinerankings. Het is daarom belangrijk om de bouncepercentage zo laag mogelijk te houden. Hieruit blijkt het belang van SEO copywriting opnieuw, aangezien een SEO tekstschrijver ervoor zorgt dat de content relevant, up-to-date en nuttig is. 

4. Hogere conversiepercentage

Waar de bounce rate dus zo laag mogelijk moet zijn, geldt dit absoluut niet voor de conversiepercentage. Je wilt deze juist zo hoog mogelijk te hebben, aangezien dit betekent dat veel van de bezoekers van je site daadwerkelijk betalende klanten worden. SEO copywriting zorgt hiervoor doordat je website vol komt te staan met relevante, overtuigende en krachtige content. Je houdt de bezoekers betrokken, waardoor ze eerder geneigd zijn om een bestelling of reservering te plaatsen bij je bedrijf.

Belang SEO tekstschrijven

Je weet nu dus het belang van SEO copywriting, maar het is nog wel even goed om te zeggen dat je er goed aan doet om hiervoor een specialist in te schakelen. Zo’n SEO copywriter weet precies wat tegenwoordig essentieel is bij het schrijven van de teksten om je site zo hoog mogelijk in de zoekmachinerankings te krijgen. Je bespaart door een SEO tekstschrijver in te huren bovendien tijd, wat je kunt besteden aan de andere onderdelen van je bedrijf. Je slaat op deze manier dus eigenlijk meerdere vliegen in één klap, neem daarom contact met mij op om je SEO teksten of website te schrijven en te optimaliseren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *