SEO linkbuilding artikelen: welke voordelen bieden ze?

Ieder bedrijf zou gebruik moeten maken van SEO, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. Hierdoor zal je website namelijk, als je alles goed doet, beter scoren in zoekmachines, waarvan Google natuurlijk het bekendste voorbeeld is. Je onderneming zal hierdoor beter toegankelijk zijn voor potentiële klanten. Je zult er dus zeker baat bij hebben om je SEO te verbeteren, maar hoe doe je dit? Nou, je kunt onder meer gebruik maken van SEO linkbuilding artikelen! Hieronder geef ik je informatie over wat zulke SEO teksten zijn, terwijl ik ook de voordelen van linkbuilding teksten zal benoemen.

 

Wat zijn SEO linkbuilding artikelen?

Een SEO linkbuilding artikel is simpelweg content op een andere site dat een link bevat naar je eigen website. Hierbij wordt de URL geplaatst op een trefwoord dat gevonden is met behulp van een zoekwoordenanalyse. Je kunt een SEO tekst eenvoudig regelen terwijl het ook op veel interessante sites geplaatst kan worden. Waarom je gebruik zou moeten maken van linkbuilding artikelen? Omdat ze backlinks bevatten! Voor Google zijn deze links een significant signaal dat je website kwalitatief hoog is en daarom zeker het vermelden waard is in de zoekresultaten. Sites die veel backlinks genereren hebben hierdoor dan ook de neiging om een hogere ranking te krijgen dan websites die geen tot weinig backlinks hebben. 

 

Wat zijn de voordelen van SEO linkbuilding artikelen?

Nu je op de hoogte bent van wat SEO linkbuilding artikelen zijn, is het goed om te weten welke voordelen ze bieden. Daarvan vind je hieronder de drie beste voorbeelden!

 

Hogere positie

Als de eigenaar van een bedrijf een website heeft waarvoor hij diverse hoogwaardige backlinks van topsites kan verkrijgen dan is de kans aannemelijk dat de positie van zijn eigen website verhoogd zal worden in Google. Dit is vooral het geval als een ankertekst van hoge kwaliteit gebruikt wordt. Dit moet opgebouwd zijn rond een zoekwoord zodat je profiel voor dat specifieke trefwoord een boost krijgt door de backlink in een linkbuilding artikel. Door meer links naar je website op hoogwaardige sites te plaatsen met behulp van SEO artikelen heb je meer kans op een betere ranking in de zoekresultaten.

 

Online zichtbaarheid

Hoe hoger je positie in de zoekresultaten van Google is, hoe beter je online zichtbaarheid is. Linkbuilding heeft vaak niet het doel om je online profiel en merknaam te boosten. Het wil juist een verband leggen tussen de zoekwoorden die ingevoerd worden door potentiële klanten en je diensten. Dit klinkt mogelijk wat onduidelijk, maar met een voorbeeld zal dat direct opgelost worden. Stel je voor dat je op het internet vrouwenkleding verkoopt. Op het zoekwoord ‘rode rok’ zou je je dan kunnen focussen in linkbuilding artikelen. Op deze ankertekst maak je dan een backlink naar de pagina van je website waarop je rode rokken verkoopt. Zo kun je je ranking voor dit specifieke trefwoord verbeteren. Je website zal dan getoond worden in de zoekresultaten als iemand zoekt op ‘rode rok’, waardoor je zichtbaarheid verhoogd wordt. Met een beetje geluk doen deze potentiële klanten dan ook direct een aankoop op je site! 

 

Verkeer van andere sites

De belangrijkste drijfveer voor SEO linkbuilding artikelen is toch echt het bouwen van links voor het verbeteren van je positie en het vergroten van je online zichtbaarheid, maar als je geluk hebt, zul je ook nog verkeer ontvangen van de websites waarop de backlinks geplaatst zijn. Een SEO expert kan je helpen bij het vinden van hoogwaardige sites die geschikt zijn om je linkbuilding teksten op te plaatsen. Ik kan dit bijvoorbeeld doen voor je en dan ook direct interessante content te schrijven waarin ik de zoekwoorden gecombineerd met de linkjes naar je website gebruik! Van onze samenwerking zul je de vruchten plukken doordat je site beter zichtbaar wordt in Google!