5x de beste SEO trends van 2023

Het is elk jaar een komen en gaan van trends in veel sectoren, zo ook in marketing. Marketeers moeten altijd op de hoogte zijn van de laatste trends, maar ook voor ondernemers is dit belangrijk. Als je de beste SEO trends van 2023 niet kent, loop je het risico dat je ingehaald wordt door je concurrenten. Voorkom dit door mijn blog over dit onderwerp te lezen. Gebruik deze SEO trends vervolgens, waar ik je eventueel bij kan helpen. Stuur daarvoor een berichtje of pleeg een belletje! 

Beste SEO trends van 2023 AI

Trend 1: AI gaat nooit meer weg

Steeds meer mensen maken kennis met artificial intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie. We gebruiken deze technologie al voor meerdere doeleinden, bijvoorbeeld voor spraakassistenten en gezichtsherkenning. AI is tegelijkertijd een van de grootste SEO trends van 2023, wat je bijvoorbeeld al ziet aan de doorbraak van ChatGPT. Veel marketeers gebruiken deze tool om hun SEO strategieën te creëren of te verbeteren. Je kunt kunstmatige intelligentie bovendien op nog meer manieren gebruiken om je plek in de zoekmachineranking van Google te verhogen, de volgende tools helpen hierbij:

Google Optimize

Als je de SEO op je website aanpast, wil je natuurlijk de resultaten weten. Je kunt hiervoor A/B tests gebruiken. Google Optimize biedt deze mogelijkheid aan. Dit is een freemium tool voor het testen en analyseren van je website die gebaseerd is op Google Analytics.

SEO.ai

Ja, je kunt ChatGPT gebruiken voor content op je website, maar helaas focust deze tool niet echt op SEO. SEO.ai is hier een stuk beter in. Dit platform schrijft namelijk met behulp van AI artikelen voor op je site die daadwerkelijk goed zijn voor je SEO. Weet wel dat dit wat nadelen biedt. Zo zijn de teksten van SEO.ai niet creatief, uniek of gepersonaliseerd. Voor nog betere SEO teksten kun je dus beter een SEO tekstschrijver inhuren. 

Outranking

Zoek je de beste AI SEO tool? Neem dan een abonnement bij Outranking. Dit platform biedt je een fantastische kans om bovenaan de zoekresultaten te komen van je doelgroep door middel van diverse handige functies, waaronder het geven van een SEO score, het genereren van een SEO contentstrategie en het creëren van SEO contentoverzichten.

Beste SEO trends van 2023 TikTok

Trend 2: Je kunt niet zonder TikTok

Als je doelgroep jongeren is, moet je in je marketingcampagne TikTok gebruiken. Dat is oprecht noodzakelijk, aangezien de merendeel van de TikTok-gebruikers Gen Z is. Je kunt TikTok ook gebruiken voor SEO, wat een goed idee is doordat veel tieners nu zoeken via het sociale medium in plaats van Google. Optimaliseer je TikTok content voor SEO met deze tips:

Tip 1: Zoekwoorden

Je beschrijft je video met behulp van zoekwoorden. Je doet er dan ook goed aan om deze woorden of woordgroepen te benoemen in je beschrijving. 

Tip 2: Hashtags

Je gebruikt hashtags om je content te categoriseren. Als een TikTok-gebruiker je specifieke hashtag opzoekt, vindt diegene dus sneller je video. Het is al helemaal een goed idee om de hashtags te combineren met de zoekwoorden, zoals bijvoorbeeld #SEO of #zoekmachineoptimalisatie als je video hierover gaat.

Tip 3: Visuele elementen

Eigenlijk spreekt deze tip voor zich, TikTok draait immers rond video. Het zou dan ook raar zijn als je geen visuele elementen toevoegt aan je TikTok-content. 

Tip 4: Relevantie

Het is altijd verstandig om video’s te maken die relevant zijn voor je bedrijf. Verkoop je bijvoorbeeld auto’s? Plaats dan op TikTok video’s waarin je de voertuigen uitvoerig laat zien.

Beste SEO trends van 2023 content optimaliseren

Trend 3: Optimaliseer je content voor SEO

Eerlijk gezegd is deze trend niet alleen voor dit jaar belang. Het optimaliseren van je content is namelijk al jarenlang een van de beste SEO trends, dus ook in 2023. Je moet dit zien als content die waardevol is voor je doelgroep. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de oplossingen voor de problemen waar je potentiële klanten mee zitten. SEO-geoptimaliseerde inhoud gaat ook over het beantwoorden van hun vragen. Deze trend is cruciaal doordat Google steeds meer de focust legt op de waarde van een website voor de gebruikers van de zoekmachine. Je doet er daarom goed aan om je pagina’s regelmatig bij te werken met nieuwe, kwalitatieve content. Tegenwoordig is het hierbij een aanrader om videocontent te gebruiken, maar ook tekst biedt nog altijd veel waarde aan de bezoekers.

Beste SEO trends van 2023 mobielvriendelijke site

Trend 4: Maak je site responsief en mobielvriendelijk

Vandaag de dag heeft iedereen een smartphone die dagelijks gebruikt wordt. Al deze potentiële bezoekers vinden het belangrijk dat je website goed te zien is op hun mobiel. Het is daarom cruciaal dat je website responsief en daardoor mobielvriendelijk is. Je kunt dit gelukkig eenvoudig checken, hiervoor hoef je alleen maar ‘Google Mobile-Friendly Tool‘ op te zoeken in Google. Je krijgt dan een vakje te zien waarin je de url van je site plaatst. Druk vervolgens op ‘Run Test’ en de gratis tool van Google analyseert of je website geschikt is voor smartphonegebruikers. Scoort je site slecht? Je verbetert dit eenvoudig door de website responsief te maken. Hierdoor verandert het uiterlijk namelijk automatisch op basis van het apparaat dat je bezoeker gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om de laadtijden van je pagina’s te verbeteren. Gebruik hiervoor caching, terwijl ook het comprimeren van de afbeeldingen een goede tip is. Gebruik daarnaast een CDN, wat staat voor een content delivery network. Kijk bovendien eens naar de Accelerated Mobile Pages methode van Google, je maakt je website hiermee gemakkelijk mobielvriendelijk. 

Beste SEO trends van 2023 gesproken zoekopdrachten

Trend 5: Vergeet de gesproken zoekopdrachten niet

Een onderzoek van Google laat zien dat tegenwoordig 27 procent van de wereldwijde populatie op de smartphone gesproken zoekopdrachten gebruikt. Bovendien meldt Voicebot.ai dat meer dan de helft van de volwassenen ooit gesproken zoekopdrachten heeft gebruikt. Je mist dan ook veel potentiële klanten als je je in je SEO campagne de gesproken zoekopdrachten vergeet. Daarom raad ik aan om je content te optimaliseren voor de gesproken zoekopdrachten, waarvoor je vooral longtail zoekwoorden moet gebruiken. Ook is het een goed idee om zoektermen in de vorm van vragen toe te voegen in je content. De vraag “Wat zijn de beste SEO trends van 2023?” is bijvoorbeeld geschikt voor deze blog om de gebruikers van gesproken zoekopdrachten te targeten.

Je kent nu de beste SEO trends van 2023. Pas ze vervolgens toe zodat je website hoger scoort in Google, wat resulteert in meer bezoekers en waarschijnlijk automatisch ook een hogere omzet. Ik kan je hierbij eventueel helpen, vooral als je je website wilt laten schrijven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *