Wat zijn long tail zoekwoorden?

Ben je het zat om constant dezelfde zoekwoorden te gebruiken als je concurrenten? Logisch! Zo kun je namelijk nooit winst boeken ten opzichte van de competitie. Gelukkig valt dit probleem op te lossen, namelijk door gebruik te gaan maken van een long tail zoekwoord. Nou, eigenlijk zou je allerlei verschillende long tail zoekwoorden moeten gaan gebruiken in de teksten op je website. Waarom je dit zou moeten doen? Omdat een long tail keyword echt heel veel hoogconverserend traffic naar je site kan brengen. Hierdoor kan de omzet van je bedrijf dus drastisch verhoogd worden! In dit artikel kun je meer lezen over long tail keywords, die ik voor jou kan gebruiken in SEO teksten

 

Wat zijn long tail zoekwoorden?  

Long tail zoekwoorden zijn termen met lage zoekvolumes. Dit zijn dus eigenlijk trefwoorden waar niet veel op gezocht wordt. Veel mensen denken dat het te maken heeft met de lengte van het zoekwoord, maar dat is dus niet het geval. Uit onderzoek van Ahrefs blijkt dat veel van de zoekopdrachten die mensen intikken op Google long tail zoekwoorden zijn. Meer dan 92 procent van de bijna 2 miljard trefwoorden die Ahrefs analyseerde hadden naemlijk 10 zoekopdrachten per maand of zelfs minder. Daarom heten long tail keywords ook long tail keywords, ze vallen namelijk in de hele lange staart (long tail in het Engels) van de zoekopdrachten. 

 

Zijn korte zoekwoorden beter dan lange zoekwoorden?

Zoals net al genoemd is, denken veel mensen dat long tail zoekwoorden keywords zijn met veel woorden. Dit is dus niet het geval. Deze mythe komt eigenlijk voort uit een andere mythe. Er heerst namelijk een misvatting onder SEO experts dat korte zoekopdrachten hogere zoekvolumes hebben dan lange zoekopdrachten. Ook dat is helemaal niet het geval, zo toont de data van Ahrefs aan. Hieruit blijkt namelijk dat zo goed als 30 procent van de trefwoorden met meer dan 10 duizend maandelijkse zoekopdrachten bestaan uit drie of meer woorden. Je kunt de populariteit van een zoekwoord dus niet bepalen op basis van het aantal woorden.

 

Hoe kun je long tail keywords vinden?

Inmiddels weet je dus wat long tail zoekwoorden zijn, wat er waarschijnlijk voor gezorgd heeft dat je nu ook graag wilt weten hoe je deze keywords kunt vinden. Dat is helemaal niet zo lastig als je mogelijk denkt. Eén van de eenvoudigste manieren om een long tail zoekwoord te vinden is namelijk door een breed onderwerp te pakken. Tik dit vervolgens in op Google, wat dan automatisch allerlei suggesties zal tonen. Deze suggesties kunnen long tail keywords zijn die jij kunt gebruiken, terwijl je hier ook de ‘People also ask’ box in Google voor kunt gebruiken. Ditzelfde geldt voor de ‘Related searches’ box aan de onderkant van de Search Engine Result Page. Zo kun je dus achter long tail trefwoorden komen, maar hiervoor kun je ook een professionele keyword research tool gebruiken. Een gratis hulpmiddel hiervoor is Answer the Public. Ik vulde hier ‘zoekwoord’ in en kreeg onder andere de onderstaande resultaten.

long tail zoekwoorden, long tail zoekwoord, long tail trefwoorden, long tail trefwoord, long tail keywords, long tail keyword

 

Hoe kun je veel traffic krijgen door long tail trefwoorden?

Normaal gesproken is het bij de long tail zoekwoorden eenvoudiger om in de top 10 zoekresultaten te komen dan bij de hoofdtrefwoorden. Hierdoor zal het dus automatisch ook gemakkelijker zijn om verkeer te krijgen van long tail keywords dan bij de hoofdzoekwoorden. Maar is dat wel echt zo? Dat hangt van het zoekwoord af. Dit moet namelijk echt een uniek eigen onderwerp bevatten en dus niet onder een breder onderwerp vallen. Soms zoeken mensen op een verschillende manier naar precies hetzelfde. Ze verwoorden dit dus op een andere wijze maar willen hetzelfde vinden, wat Google begrijpt. Dit toont dan ook een zo goed als identieke set pagina’s voor al die long tail zoekwoorden. Als je gebruik wilt maken van een long tail keyword op je site dan moet je er dus voor zorgen dat dit echt uniek is en niet onder een ander, breder onderwerp kan vallen.