5 SEO copywriting tips van een tekstschrijver om hoger te ranken

Google past graag hun zoekalgoritme aan, wat het nu ook net heeft gedaan met de helpful content update. Er zijn nu dus nieuwe SEO copywriting tips die belangrijk zijn en goed werken. De gewone Google-gebruiker heeft hier geen last van, maar SEO copywriters en experts wel. De winnende strategie verandert continu, maar toch zijn er een paar SEO copywriting tips die altijd van toepassing zijn. Hieronder vind je ze!

1. Ga voor het aanbevolen fragment

Veel Google-gebruikers klikken tegenwoordig niet eens meer op hyperlinks nadat ze een zoekopdracht hebben ingevoerd. Waarom? Door de aanbevolen fragmenten, oftewel featured snippets. Dit is een klein vakje dat getoond wordt aan de bovenkant van de SERP en geeft de bezoeker relevante informatie. Hiermee wordt de vraag van de Google-gebruiker eigenlijk direct beantwoord, dus diegene hoeft niet meer een website te bezoeken. Ik raad je daarom aan om te schrijven voor een aanbevolen fragment. 

Je doet dit door een veelgestelde vraag te beantwoorden. Hierbij is het belangrijk om maar een paar zinnen te gebruiken. Je geeft zelf hierdoor meer kans om het aanbevolen fragment te winnen. Het kan dan wel gebeuren dat de bezoekers niet daadwerkelijk op je site klikken, maar alsnog vergroot je hiermee je merkimago en herkenbaarheid.

2. Begrijp de zoekwoordintentie 

Deze SEO copywriting tip is misschien wel de belangrijkste van allemaal. De zoekwoordintentie is namelijk van fundamenteel belang voor je succes in zoekmachineoptimalisatie. Zoekwoordintentie verwijst naar de reden waarom mensen naar het zoekwoord zoeken waar je je op focust. Er zijn in principe drie soorten:

  • Commercieel: De bezoeker wil een product of dienst kopen. Voorbeeld: “Hoekbank grijs kopen”
  • Informatief: De bezoeker wil informatie over een product, onderwerp of sector. Voorbeeld: “geschiedenis van Koningsdag”
  • Navigatie: De bezoeker zoekt een specifieke website of -pagina. Voorbeeld: “Ikea”

Google wil zijn gebruikers de beste zoekresultaten bieden. SEO copywriters die goed gebruik maken van de zoekwoordintentie worden dan ook beloond. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je als verkoper van grijze hoekbanken niet over de geschiedenis van Koningsdag schrijft. 

3. Vermijd keyword stuffing

Alle SEO teksten hebben zoekwoorden nodig. Toch zie ik nog altijd tekstschrijvers die hierin te ver gaan, wat keyword stuffing wordt genoemd. Dit is het overmatig targeten van een zoekwoord om hoger te komen in de Google-rankings, maar dit werkt inmiddels niet meer. Deze tactiek slaagde vroeger wel, maar Google trapt er nu niet meer in. Bovendien vinden de lezers het verschrikkelijk omdat ze continu dezelfde woorden lezen. 

Je moet dus weten hoeveel SEO zoekwoorden je moet gebruiken. Ik raad je aan om je te richten op één keyword per pagina. Vervolgens is het verstandig om dit zoekwoord niet te vaak in de tekst te verwerken. De beste dichtheid is over het algemeen maximaal twee procent. Check de zoekwoorddichtheid met deze handige tool

4. Creëer relevante inhoud

Google vindt het steeds belangrijker dat zijn gebruikers relevante content krijgen te zien in de SERP’s. Je inhoud moet daarom matchen met de zoekwoordintentie, maar ook met wat je doelgroep graag wil lezen. Ik raad je bovendien aan om het hoofdzoekwoord aan het begin van je tekst te benoemen. Google weet hierdoor direct wat het onderwerp van je tekst is en dit zorgt ervoor dat je pagina hoger komt in de rankings. 

5. Denk na over de koppen

Sommige SEO tekstschrijvers spenderen uren aan hun teksten, maar niet eens een minuut aan de kop. Zonde! Mensen klikken nooit op artikelen met slechte titels. Ik raad je daarom aan om echt even de tijd te nemen om na te denken over de kop van je tekst. Hierbij zijn een paar dingen belangrijk. Je moet in ieder geval je hoofdzoekwoord in de titel verwerken én het is belangrijk om je autoriteit over het onderwerp te tonen. 

Deze 5 SEO copywriting tips geven je een goede kans om hoger te ranken in Google. Ik raad je dan ook aan om ze direct toe te passen. Laat je dit liever over aan een SEO tekstschrijver? Neem dan snel contact met mij op! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *