Google March 2024 Core Update: de belangrijkste veranderingen

Google is sinds 2022 bezig om de algoritmen te verbeteren om nutteloze en niet-originele content niet langer hoog te laten ranken. De Google March 2024 Core Update is hierop gefocust. De zoekmachine verfijnt de rangschikkingssystemen om beter te begrijpen hoe goed en relevant webpagina’s zijn voor de gebruikers. Pagina’s die specifiek voor zoekmachines zijn gemaakt en niet voor mensen zullen dan ook lager gerangschikt worden. Google verwacht dat de March 2024 Core Update ervoor zorgt dat de niet-originele content van lage kwaliteit in de zoekresultaten vermindert met 40 procent.

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen van de Google March 2024 Core Update:

  • Verbeterde kwaliteitsrangschikking: Google verbetert de algoritmen en zodoende de rangschikkingssystemen. Hierdoor worden de nuttigste webpagina’s bovenaan de zoekresultaten getoond. 
  • Verbeterd spambeleid: Google wil met een verbeterd spambeleid content van een lage kwaliteit uit de zoekresultaten houden. Verlopen websites die nu als spamopslagplaatsen gebruikt worden, worden door de March 2024 Core Update als spam aangewezen.

Het doel van de Google March 2024 Core Update

Google wil in principe dat alle webpagina’s gemaakt worden voor mensen en niet voor zoekmachines. De nieuwe Core Update moet hieraan bijdragen, aangezien Google hiermee nutteloze en slechte pagina’s bestraft. Dergelijke content zal namelijk niet langer hoog getoond worden in de zoekresultaten. Nuttige en kwalitatieve websites zullen juist meer verkeer krijgen, althans dat is de verwachting. Dit is positief voor website-eigenaren, maar ook voor de gebruikers van Google aangezien ze alleen relevante zoekresultaten krijgen te zien. 

Google gaat misbruik tegen

Google verbetert dus de rangschikkingssystemen én het spambeleid. Hiervoor gaat het misbruik tegen op meerdere vlakken. Dit geldt bijvoorbeeld voor de automatisering van contentproductie. Deze webpagina’s bieden meestal weinig waarde voor de lezer en dit wil Google dus bestraffen. Vooral pagina’s die pretenderen antwoorden te bieden op populaire zoekopdrachten maar geen nuttige content leveren, zullen een lagere ranking krijgen.

Websites met een goede reputatie en kwalitatieve content hebben, kunnen ook bestraft worden door de nieuwe Core Update van Google. Dit is alleen het geval als de site ook content van een lagere kwaliteit aanbiedt, die vaak geplaatst worden door derden. Bezoekers worden hierdoor verward of misleid, aangezien ze andere verwachtingen hebben van de website. Google gaat deze content van een lage waarde door de update zien als spam, al krijgen de site-eigenaren twee maanden de tijd om wijzigingen aan te brengen.

Verlopen domeinen worden soms gekocht en hergebruikt om het verbeteren van zoekresultaten van lage kwaliteit of niet-originele content. Gebruikers worden hierdoor misleid, aangezien het lijkt alsof de nieuwe pagina’s bij de oude site horen terwijl dit dus niet zo is. Google gaat dergelijke websites daarom als spam beschouwen. 

Wil je zeker weten dat je website geen lagere ranking krijgt door de Google March 2024 Core Update? Huur mij dan in als SEO tekstschrijver en laten we er samen voor zorgen dat de content op je site van een hoge kwaliteit én nuttig is! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *