Wat is artikel marketing?

In de vorige blog op mijn site kon je lezen wat de voordelen van artikel marketing zijn. Heel interessant natuurlijk, maar dit is eigenlijk alleen het geval als je überhaupt weet wat artikel marketing is. Nou, artikel marketing is een manier om producten en diensten meer zichtbaarheid te geven. Dit wordt gedaan door teksten op externe websites te publiceren. Deze SEO artikelen gaan in meer of mindere mate over de producten en diensten. Door deze SEO teksten te laten schrijven zal de kans dat mensen bekend worden met je merk, product of dienst vergroot worden, waardoor de verkoop ook direct gestimuleerd wordt. Deze vorm van online marketing zorgt bovendien voor zoekmachine optimalisatie. 

 

Eén van de oudste vormen van online marketing

Artikel marketing wordt gezien als één van de oudste vormen van online marketing. Toch wordt het nog altijd veel toegepast. De aanbieder van de producten en diensten is hier verantwoordelijk voor. Dit bedrijf schrijft content waarbij een combinatie van informatie en commerciële uitingen gebruikt wordt. Deze teksten zullen vervolgens gepubliceerd worden via een externe website of blog, dus niet op de eigen site. In de meeste gevallen is de website gefocust op deze content en worden ze bezocht door een niche doelgroep. Het zijn dus meestal websites en blogs met bezoekers die allemaal dezelfde interesses hebben, die bovendien precies aansluiten op jouw website.

 

SEO copywriter schrijft de artikel marketing teksten

De aanbieder van de producten of diensten zal dus zorgen voor de artikel marketing content. Meestal wordt dit uitbesteed aan een freelance SEO copywriter. Een tekstschrijver als ik kan teksten schrijven die bedoeld zijn voor artikel marketing. Het proces van het creëren van de content zal dan ook door mij gedaan worden. Dit zal dus volledig losstaan van de website waarop de content gepubliceerd zal worden. Uiteraard zal de klant wel toestemming geven voordat de tekst gepubliceerd wordt. Een samenwerking tussen de partijen kan hoe dan ook bevorderlijk zijn. Het geeft de bezoeker namelijk relevante artikelen met een goede kwaliteit, terwijl jij als bedrijf naar alle waarschijnlijkheid meer klanten zult krijgen.

 

Artikel marketing een succes maken

Bij artikel marketing zijn er een paar factoren die het succes van een campagne kunnen bevorderen. Zo moet een SEO trefwoordanalyse ingezet worden om ervoor te zorgen dat de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren. De juiste trefwoorden moeten immers wel gebruikt worden in de SEO teksten, net zoals op je eigen website. Ook is het van belang om het product of de dienst op een goede manier naar voren te laten komen in de SEO artikelen. Toch moeten niet alleen commerciële uitingen gebruikt worden, er moet namelijk een balans zijn tussen de commerciële boodschap en feitelijke informatie. Daarnaast is het belangrijk dat er doelgroepgericht geschreven wordt. Dit moet dus gedaan in de stijl die het publiek aan zal spreken. Ik kan hier als freelance SEO tekstschrijver natuurlijk zonder moeite voor zorgen.