Wat zijn de voordelen van artikel marketing?

De kerstdagen zijn inmiddels voorbij. We kunnen ons dus nu gereed maken voor Oud & Nieuw. Hierbij moet je uiteraard ook voornemens opstellen voor 2021. Als eigenaar van een webshop zul je het doel hebben nog meer producten te verkopen dan in 2020. Om dit te kunnen doen is het essentieel dat je potentiƫle klanten je webwinkel kunnen vinden op Google. De ultieme manier om dit voor elkaar te krijgen is door artikel marketing in te zetten, wat ik voor je kan doen door SEO teksten te schrijven. Dit zijn SEO artikelen waarin maximaal 3 links naar je webshop verwerkt zijn die geplaatst worden op een andere site. Voor deze plaatsing zul je een bepaald bedrag moeten betalen. Op de lange termijn zal artikel marketing zich zeker terugbetalen. Dit komt doordat je meer traffic en dus ook conversie zult krijgen op je website. Hieronder worden de drie belangrijkste voordelen van artikel marketing uitgelegd.

 

Een betere positie in de zoekresultaten van Google

Als je zelf iets zoekt op Google dan zul je natuurlijk allerlei resultaten krijgen. De bovenste zoekresultaten zijn meestal paid search, hier wordt dus voor betaald door de website. Daaronder staan juist organic zoekresultaten. Oftewel, deze sites betalen Google niet om zo hoog in de zoekresultaten te komen. Wel zullen ze gebruik maken van artikel marketing. Jij zult dit ook zeker moeten doen als je ervoor wilt zorgen dat je webshop de allereerste optie is die je potentiĆ«le klanten tegenkomen als ze iets zoeken op Google. Door artikel marketing in te zetten zal de SEO van je site verbeteren, waardoor je dus een betere positie in de zoekresultaten van Google zult krijgen. 

 

Meer klanten op je website

Doordat je een betere positie hebt gekregen in de zoekresultaten van Google is de kans groot dat je meer bezoekers op je website zult krijgen. Als de teksten op je site goed zijn zul je hierdoor naar alle waarschijnlijkheid ook meer klanten krijgen. Met andere woorden, meer bezoekers zullen ook echt een aankoop doen in je webshop. Als eigenaar van een webwinkel wil je dit natuurlijk maar al te graag, heb je al eurotekens voor je ogen? 

 

Meer mensen zullen je webshop kennen

Door artikel marketing zul je dus een betere positie krijgen in de zoekresultaten van Google. Dit is positief aangezien het waarschijnlijk leidt tot meer klanten en bezoekers, maar ook doordat meer mensen je webshop voorbij zullen zien komen. Het zorgt dus voor een betere naamsbekendheid. Daar komt nog eens bovenop dat veel mensen de SEO artikel over je webshop of product zullen lezen op de website waarop deze SEO tekst geplaatst is. Ook dit resultaat natuurlijk in een betere naamsbekendheid.