Drie redenen waarom een blog goed is voor SEO

Of je nou een groot bedrijf bent of net begonnen bent met een kleine webwinkel, een blog kan je veel helpen met je zoekmachineoptimalisatie. Dit wordt ook wel SEO genoemd. Eigenlijk zullen alle zakelijke sites wel baat hebben bij een blog. In dit artikel vind je drie redenen waarom een blog nou precies is voor SEO.

 

Een blog zorgt voor autoriteit

Autoriteit wordt steeds belangrijker in zoekmachineoptimalisatie, net zoals artikel marketing. Google zal je belonen met hoge rankings als je een expert bent in je industrie. Jij bent dus de expert waardoor de kans is groot dat mensen die zoeken op de onderwerpen waar je site over gaat goed geholpen worden als ze bij je terechtkomen. Het kan wel lastig zijn om autoriteit op te bouwen. Met alleen productbeschrijvingen zal dit bijvoorbeeld niet lukken. Een blog is daarentegen juist een perfecte methode om erkend te worken als autoriteit. Hierbij is het van belang dat je vertelt wat je bedrijf doet, terwijl je ook waardevolle artikelen moet schrijven over de industrie waarin je onderneming zit. Bovendien zal dit ervoor zorgen dat je constant zorgt voor verse en nieuwe content, ook dat maakt Google blij.

 

Het zorgt voor interne linkbuilding

Interne linkbuilding is een goede manier om de vindbaarheid van specifieke pagina’s van je website te vergroten. Dit kan met name handig zijn voor de pagina’s die nogal verborgen zijn op het eerste gezicht. Een blog geeft je een goede mogelijkheid om je interne linkbuilding te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld producten of diensten beschrijven die normaal gesproken niet genoeg aandacht krijgen op je site. Daarnaast is het ook mogelijk om verbanden te leggen tussen diverse producten. Hierdoor zullen de posities van beide items versterkt worden in Google. Kijk hierbij wel goed naar de anchorteksten, wat je kunt doen met behulp van een SEO trefwoordanalyse

 

En ook voor externe linkbuilding

Naast interne linkbuilding is het ook belangrijk om rekening te houden met externe linkbuilding. Een blog is hier geschikt voor. Dit komt doordat de waardevolle informatie niet alleen bruikbaar is voor Google, maar ook voor andere sites. Allerlei websites kunnen immers je artikel gebruiken op hun eigen pagina’s. Met een beetje geluk zal deze andere site dan naar jou linken, wat over het algemeen wel het geval zal zijn. Hierdoor zal de andere website Google een signaal geven. De zoekmachine zal je pagina en site hierdoor zien als waardevol. Je bent dan bezig met externe linkbuilding. Je bouwt hierbij in principe een inkomend linkprofiel op en de autoriteit die hierbij hoort.