Drie SEO blogs die jij als bladwijzers moet opslaan

De wereld van Search Engine Optimization verandert continu. Hierdoor moet zelfs de meest ervaren expert op het gebied van zoekmachineoptimalisatie constant op zoek gaan naar nieuwe informatie. Hierdoor kun je je eigen website steeds verbeteren, maar ook de site van je klanten. Ik als freelance SEO specialist en freelance SEO tekstschrijver lees natuurlijk ook regelmatig een SEO blog. Bovendien draag ik met deze blogs zelf hier ook een steentje aan bij. Het vinden van de beste bronnen voor SEO informatie kan uiteraard wel lastig zijn. Gelukkig introduceer ik in dit artikel 3 SEO blogs die je zeker niet mag missen.

 

SEO blog van Ahrefs

Ahrefs zul je naar alle waarschijnlijkheid al wel kennen. Dit bedrijf heeft handige SEO tools en resources om ervoor te zorgen dat je site hoger komt in de zoekresultaten. Daarnaast heeft de onderneming van oprichter Dmitry Gerasimenko ook een zeer interessante blog. Elke week worden hier één à twee artikelen op geplaatst die over het algemeen gemiddeld drie duizend woorden lang zijn. De focus ligt bij de blog van Ahrefs dan ook kwaliteit, kwantiteit is minder belangrijk. Daarnaast publiceert Ahrefs ook allerlei nuttige onderzoeken. Zo heeft deze SEO blog onderzoek gedaan naar long tail zoekwoorden, heel interessant!

 

Search Engine Watch

Search Engine Watch is een golden oldie. Het werd namelijk gestart in 1996 door Danny Sullivan, die inmiddels voor Google werkt. SEW, zoals deze SEO blog ook wel genoemd wordt, is niet helemaal een blog. Het publiceert namelijk ook nieuwsartikelen. De site bestaat eigenlijk uit een combinatie van gidsen en nieuwsartikelen, heel nuttig natuurlijk. Een ander groot voordeel van Search Engine Watch is dat het nog altijd veel artikelen op de site zet. Soms zie je zelfs elke dag wel een nieuwe post verschijnen op SEW. Ann Smarty is trouwens één van de schrijvers van SEW.

 

Search Engine Land

Net zoals Search Engine Watch is ook Search Engine Land opgericht door Danny Sullivan. Hij startte deze SEO blog nadat hij in 2006 SEW verliet. SEL is in tegenstelling tot zijn eerste blog wel volledig gefocust op Search Engine Optimization nieuws. Hier publiceert deze site heel veel artikelen over, over het algemeen komen er zelfs meer dan 100 posts op de site van Search Engine Land terecht. Je zult dan vast verwachten dat deze artikelen vrij kort zijn, maar dat is niet het geval. Gemiddeld bestaat een bericht op SEL namelijk uit net iets meer dan duizend woorden. Sullivan is trouwens geen eigenaar meer van zowel SEW als SEL.