Wat is de DA betekenis in SEO?

De betekenis van DA in SEO is Domain Authority. In het Nederlands wordt deze score ook wel Domein Autoriteit genoemd. DA is ontwikkeld door Moz en is een cijfer van 1 tot 100. Hoe hoger het getal, hoe beter. Google gebruikt de DA namelijk om te voorspellen hoe waarschijnlijk het is dat je website verschijnt op een SERP, oftewel de zoekresultatenpagina’s. In dit artikel leggen we uit wat precies de DA betekenis is en meer informatie over de Domain Authority.

Alles over de DA betekenis

De DA betekenis is dus Domain Authority in het Engels en Domein Autoriteit in het Nederlands. Het is in principe gewoon een score van 1 tot 100. Hoe hoger de score van je website is, hoe groter de kans is dat je site getoond wordt op een zoekresultatenpagina van Google, Bing of een andere zoekmachine. DA wordt berekend door Moz en is gebaseerd op data van de Link Explorer-webindex van dit bedrijf. Er worden veel factoren gebruikt voor deze berekening, waaronder het totale aantal links en het koppelen van hoofddomeinen. Het is belangrijk om te weten dat Domain Authority geen Google ranking factor is. Het heeft dus ook geen effect op de SERP’s. 

Wat is een goede DA-score?

De websites met extreem veel kwalitatieve externe links krijgen over het algemeen een zeer goede DA-score. Er zijn op dit moment drie websites die een score van 100 hebben: Blogger, Google en YouTube. Kleinere websites zullen nooit zo hoog scoren. Start je een nieuwe site? Je begint dan automatisch met een 1. Maar, wat is dan een goede DA-score? Nou, dat hangt eigenlijk af van je concurrentie. Het moet altijd je doel zijn om hoger te scoren op je Domain Authority dan je grote concurrenten. 

DA score controleren
Bron: Moz

Hoe kun je je DA-score controleren?

Je kunt je DA-score checken met behulp van deze tool van Moz, al zijn er nog meer SEO tools die op dit gebied informatie geven. Krijg je van de Moz tool geen nuttige data? Je kunt dan dus een andere tool gebruiken. Hieronder noemen we een paar opties:

Hoe kun je je DA-score vergroten?

Je weet nu wat de DA betekenis is, maar hoe kun je je site op dit vlak verbeteren? Hieronder geven we drie tips zodat je je DA-score verbetert:

1. Maak boeiende content

Sommige betrokkenheidsstatistieken hebben invloed op je DA-score. Voorbeelden hiervan zijn het organisch verkeer en bouncepercentage. Je moet dus hoog scoren op dit vlak. Het is daarom belangrijk om boeiende en relevante content te creëren. De inhoud moet bovendien van hoge kwaliteit zijn. Zo trek je mensen naar je website en behoud je deze bezoekers ook. Schrijf dus zeker goede en interessante SEO teksten

2. Controleer je linkprofiel

In je linkprofiel staan alle backlinks naar je website. Je verhoogt je DA-score met backlinks van websites met een hoge autoriteit. Het is daarom belangrijk om je linkprofiel te checken. Je controleert namelijk zo of de backlinks goed zijn voor je DA-score of juist slecht, want dat kan ook.

3. Verdien kwalitatieve backlinks

Het is dan ook direct belangrijk dat je website kwalitatieve backlinks krijgt. Eventueel kun je hiervoor de wolkenkrabbermethode gebruiken. Bij deze methode beoordeel je de content van je concurrentie en maak je vervolgens je eigen inhoud beter. Hierdoor verdien je waardevolle backlinks en je concurrenten dus niet. 

Al met al is de DA betekenis dus belangrijk om te weten als je een website hebt. Ook weet je hoe je je Domain Authority kunt verbeteren. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt ook mij als SEO tekstschrijver en expert inhuren. Ik garandeer je dat je DA-score dan voor je het weet hoger wordt! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *