Dit zijn de beste copywriting tools van dit moment!

Als SEO tekstschrijver gebruik ik regelmatig wat tools. Dit zijn dan vooral SEO tools, dus niet echt copywriting tools. Eigenlijk is dat best zonde aangezien er tig hulpmiddelen zijn voor tekstschrijvers. Ik vond het dan ook tijd om uit te zoeken wat de beste copywriting tools zijn en hoe ik ze kan toepassen. 

5 beste copywriting tools

Word Counter

WordCounter

WordCounter is absoluut een aanrader als je snel en eenvoudig het aantal woorden en karakters in je tekst wilt controleren. Deze site kan bovendien helpen bij het verbeteren van je schrijfstijl en woordkeuze. Ook plagiaat en grammaticale fouten kunnen gevonden worden door WordCounter. Deze functies zorgen ervoor dat deze website een van de beste copywriting tools van dit moment is!

 

Wordtune

Wordtune

Wordtune maakt gebruik van AI om je teksten te controleren. Deze geweldige copywriting tool helpt tekstschrijvers bij het vinden van de beste woorden. Ook gebruikt het generatieve AI zodat je gemakkelijk boeiende blogs, sociale media posts, advertenties, titels en dergelijke maakt. Het is dan ook niet raar dat veel copywriters Wordtune zien als een van de beste copywriting tools! 

 

The Most Dangerous Writing App

The Most Dangerous Writing App

Soms heb je als SEO tekstschrijver haast. Je wilt dan een tool gebruiken waardoor je toch nog die ene opdracht op tijd inlevert. The Most Dangerous Writing App raad ik hiervoor aan! Deze programma van Squibler is een ware hype en dat is zeker niet vreemd. Je moet namelijk 5 minuten lang doortypen. Als je ook maar 10 seconden stopt, verlies je de hele tekst. Je gaat dan dus eigenlijk dood. Wel kun je de tekst exporteren, dus je verliest niet alles letterlijk. 

 

Headline Analyzer

Headline Analyzer

Een van de belangrijkste onderdelen van je tekst is de titel. Sommige van de beste copywriting tools zijn hier dan ook voor bedoeld. Headline Analyzer is hier een goed voorbeeld van. Deze tool van Sharethrough werkt met AI, maar gebruikt ook natuurlijke taalverwerking. Je koppen worden zo geanalyseerd. Ook krijg je feedback hoe je je titel kunt verbeteren voor meer impact.

 

Grammarly Premium

Grammarly Premium

Tekstschrijvers kunnen wel door de grond zakken als ze grammaticale fouten maken. We controleren daarom onze teksten meerdere keren. Toch is het vaak handig om hierbij wat hulp te krijgen. Grammarly Premium helpt bijvoorbeeld erg goed. Deze copywriting tool controleert je teksten op zowel grammatica als spelling. Ook plagiaat, woordenschat en leesbaarheid wordt bekeken door Grammarly Premium. Eventueel kun je ook de gratis versie gebruiken, maar je krijgt dan niet alle functies. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *